Alla inlägg den 16 september 2009

Av Bengt Pantzare - 16 september 2009 23:38

Beträffande utvecklingsfrågorna:

En dirigent i en symfoniorkester har en klar bild över hur ett stycke ska framföras - vi kan kalla det för en tydlig utvecklingsplan. Utifrån denna rekryteras musikerna till orkestern och de repeterar stycket med gemensamma noter.


Nordanstig rekryterar en mängd musiker utan att veta vilket stycke som ska framföras - det saknas nämligen en utvecklingsplan. Det uppstår alltför stort utrymme för fria improvisationer, eller kalla det för visioner. En orkester når sällan framgång om de inte framför styckena utifrån gemensamma noter.


Beträffande generationsskiftet:

Varenda ledare som står inför en framtida utveckling prioriterar framtidsspelarna i barn- och ungdomslagen. Verksamheten i oldboys verksamheterna får bero.


Nordanstig har förbrukat tvåsiffriga miljonbelopp i utvecklingsfrågor och det finns ingen som helst dokumentation som påvisar positiva effekter. Det är nog tveksamt vad den generationen har att tillföra inför framtida utveckling.


I Nordanstigs kommun prioriteras inte skolfrågorna - trots att behovet är dokumenterat stort i jämförelse med riksgenomsnittet.


Beträffande offensiviteten:

Nordanstig satsar inte på de unga aktiva barnfamiljerna som möjliga inflyttare trots att kommunikationerna in till Sundsvall blir snabbare och bättre. Att skära i skolor trots att var tredje elev inte klarar nationella proven i matematik imponerar inte på denna kategori.


Uppenbart är att de styrande i kommunen lever alltför långt ifrån verkligheten för unga aktiva barnfamiljers framtidsfrågor - trots att utvecklingen borde utgå ifrån deras perspektiv.


"Regeringen sitter - regeringen kommenterar"

Ovido - Quiz & Flashcards