Direktlänk till inlägg 2 september 2010

Autobahn från Hassela och Tempel på berget

Av Bengt Pantzare - 2 september 2010 22:39

I natt flög jag i en farkost och såg flera obebodda skogsområden, ända från Pääjärvi i Pajala till Kölsjön utanför Hassela och plötsligt såg jag visioner inför slutspurten i det kommunala valet.


Den folkpartistiske läraren föreslog att livet borde bli bättre för de översvämningsdrabbade i Pakistan. Nordanstig skulle tillsammans med generalsekreterare Ban Ki-Moon (chef i bank i moon, översatt chief i månbanken) rita en fyrkant i lagom storlek nordväst om Hassela i de obebyggda skogarna.


Sossarna bidrog med bidrag till starthjälp för starta eget kurser för de, från Pakistan, invandrade nysvenskarna eller nynordanstigsborna.


Moderaterna lovade införa en fri marknadsekonomi i den lilla regionen. Handel av lokalproducerade Pakistanska livsmedel med Nordanstigska influenser kryddade i Holländsk tappning borde locka kunder från Västerbotten i norr till Mälardalen i söder. Allt till priset av subventionerade arbetsgivaravgifter.


Kristdemokraterna bistod med hjälp till en tempelbyggnad i anslutning till korset på berget i Hassela.


Sverigedemokraterna påverkade Vägverket att bygga en modifierad form av autobahn från Hassela till E4:an. Ty de ansåg att nazismen hade sympatiska drag och hänvisade till att Adolf byggde liknande vägar ner mot medelhavet från Riket.


Pakistanierna visade sig ha god hand med djur och skapade en frizon för alla bortskrämda vargar från stormakten Nordanstig vilket, i sig, bidrog till en invasion av individer från De Gröna från Tyskland. Senare den hösten uppstod dock handgemäng mellan De Grönas ultradjurrättsaktivister och de lokala älgjägarna i samband med den återkommande jakten av de hornbeklädda djuren.


Inom tre år skulle Nordanstigs eleverna placera sig på topp 3 i de nationella proven. De nynordanstigska föräldrarna skulle uppmuntra sina barn till stordåd ty de skulle snabbt inse nyttan av studier. Precis som barnen till invandrade vietnameser presterar på universiteten i USA.


De nynordanstigska ungdomarna skulle säkerligen inrikta sig på livets väsentligheter istället för att vara helt upptagna av att leva för att – de plötsligt kan bli fotograferade. Det måste vara ett heltidsarbete att alltid gå omkring och - fejsa upp sitt nylle – till oigenkännlighet. Och allt detta för att man kan faktiskt råka bli fotograferad.


De Pakistanska ungdomarna startade sedemera en företagsamhet inom den internationella mjukvaruutvecklingen. Och våra infödda ungdomar gick omkring, upptagna av att vara, fotochitisktiskt anpassade – utifall de skulle bli fotograferade. Samtidigt blev deras hjärnceller dysfunktionella då den fullaste killen och tjejen ansågs stå högst i rangordning.


Och vad gör vi åt det – lilla Du ...


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt Pantzare - 7 november 2015 13:43

Staten genom Rosengren var skickliga säljare. När jag ägde Televerket övertalades jag att köpa firman....... en gång till.   Fan ta, den som introducerade Ivar-Lo och och ingav mig tron att alla efterkommande ministrar till Gunnar Sträng skulle v...

Av Bengt Pantzare - 17 april 2015 22:03

Till läsare utanför Nordanstig(inkluderande släkten)meddelas att Pantzare lever och känner sig vital samt icke politiskt/troende. Farsan Henning, 89 i maj, kör bil, klättrar upp på stugtaket i Jukkasjärvi och sotar skorstenen samt provocerar grannarn...

Av Bengt Pantzare - 22 augusti 2014 16:42

Lyssnar till frälsarlåten ”Railway to Heaven” och kommer på hur vi anlägger bostadsområdet Solkurvan i Gnarps sjöstad.   När Sveriges längsta järnvägskurva gjort sitt bygger vi om avlagda järnvagsvagnar till lägenheter, eller om vi by...

Av Bengt Pantzare - 21 augusti 2014 19:33

Varför engagera sig i en lokal diskussion angående flyktingar, tänker jag?   Jag tror inte att alla på min ort som sympatiserar med Sverigedemokraterna är nazister. Däremot stödjer de en organisation med nazistisk bakgrund. En av deras frontfigur...

Av Bengt Pantzare - 17 april 2014 19:02

FÖRDJUPAD UTVECKLINGSPLAN FÖR NORDANSTIGSKOMMUN – GNARP sammanställt av B Pantzare, mars -14   BakgrundUndertecknad har ombetts att ingå i en tillfällig fullmäktigeberedning för att revidera den kommunala översiktsplanen. De, icke poli...

Ovido - Quiz & Flashcards