Direktlänk till inlägg 25 november 2010

Ärthjärnor ser Domstolen som ett hot mot yttrandefriheten.

Av Bengt Pantzare - 25 november 2010 19:25

Det råder en förvirring i Nordanstigs kommun gällande tolkningerna av regelverk. I vissa avseenden överklagar kommunen Förvaltningsdomstolens beslut och det blir extra plågsamt när en toppolitiker insinuerar att Domstolen agerar odemokratiskt och är ett hot mot yttrandefriheten.


Läs nu väldigt noga och tänk efter:


När ett beslut ska tas kring en förändring som påverkar arbetsmiljön så ska en konsekvensanalys redovisas. Den ska beskriva fysiska, psykologiska och sociala faktorer och då med yttranden från skyddsombud och berörda medarbetare. Allt enligt Arbetsmiljöverkets regelverk (AFS 2001:1)


Denna konsekvensanalys ska skriftligen redovisas INNAN beslut fattas.


Har då Nordanstigs kommun gjort en sådan analys gällande Bergsjö Centralskolas lämplighet som högstadieskola?


Om inte - så är det rimligt att begära en prövning hos Arbetsmiljöverket för yttrande om Nordanstigs kommun har fattat ett riktigt beslut.


Vad jag förstått så har man sammanställt en analys – och kallat den för kulturanalys. Skolans medarbetare ställer sig tveksamma till bl a arbetsmiljöfrågor och har därefter ålagts med tystnadsplikt.


Då infinner sig följande delikata frågeställningar?


1 Har en konsekvensanalys av arbetsmiljön presenterats i samråd med

  skyddsombud, elever och skolpersonal?


2 Om inte - agerar kommunen då mot gällande regelverk och därigenom

   odemokratiskt?


3 Är det ett hot mot personalens yttrandefrihet att ålägga dem med tystnadsplikt?


Bägge beslutsprocesserna - skolan och vargen - är inte överdrivet genomtänkta.


Det finns ytterligare en aktuell fråga som heller inte är särskilt imponerande manövrerat. Med rätta anser Nordanstigs Utveckling att vi ska satsa på turism. En tänkande hamster utan ärthjärna hade fattat att då ska man inte sälja bort en camping vid Norrlands finaste kustremsa i närheten av E4:an.

En smart schimpans hade dessutom sett till att göra klart med ägareförhållandena kring Gnarpsbadens festplats.


Själv hade jag kontaktat kapitalbärare i Trondheim för att belysa var de ska placera stålarna och ta ett gemensamt grepp kring campingen och festplatsen.


Apropå turistinformation/bokningscentral då!? Det fattar väl alla hönshjärnor att den – absolut – inte ska planeras till Statoil i Gnarp. Där stannar bara en massa norrmän, tyskar andra utlänningar samt utsocknes utbölingar.


Nej fjädrar i min själ.......det är helt rätt att ha den i Jättendal...!!!???


Och kom inte och snacka om att vi behöver upprätta en plan kring turism och näringslivsutveckling. Nejdå vi fortsätter att virra omkring helt hållningslöst och skapar publicitet med våra – iögonfallande – löjligheter.





 
 
Ingen bild

Sverker Söderström

26 november 2010 15:04

Det vi behöver i denna kommun är inte visioner, planeringsgruper, mål etc.

Det förpassar oss till en dyr flumvärld som lever med hjälp av floskler.

Vi behöver inte idéer utan HANDLING. En verkställelse, om till exempel handbollsläger i Gnarpsviljan som Du varit drivande för, ger mer än 100 visionsgruppsmöten. Och intäkter för Berggården med flera.

Det finns många andra goda praktiska exempel.

 
Ingen bild

Ove Wallberg

6 december 2010 08:33

Det behövs ord och inga visor för att få bort självgodheten hos vissa "styrande" och finna vägar framåt för utveckling. Bra Bengt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt Pantzare - 7 november 2015 13:43

Staten genom Rosengren var skickliga säljare. När jag ägde Televerket övertalades jag att köpa firman....... en gång till.   Fan ta, den som introducerade Ivar-Lo och och ingav mig tron att alla efterkommande ministrar till Gunnar Sträng skulle v...

Av Bengt Pantzare - 17 april 2015 22:03

Till läsare utanför Nordanstig(inkluderande släkten)meddelas att Pantzare lever och känner sig vital samt icke politiskt/troende. Farsan Henning, 89 i maj, kör bil, klättrar upp på stugtaket i Jukkasjärvi och sotar skorstenen samt provocerar grannarn...

Av Bengt Pantzare - 22 augusti 2014 16:42

Lyssnar till frälsarlåten ”Railway to Heaven” och kommer på hur vi anlägger bostadsområdet Solkurvan i Gnarps sjöstad.   När Sveriges längsta järnvägskurva gjort sitt bygger vi om avlagda järnvagsvagnar till lägenheter, eller om vi by...

Av Bengt Pantzare - 21 augusti 2014 19:33

Varför engagera sig i en lokal diskussion angående flyktingar, tänker jag?   Jag tror inte att alla på min ort som sympatiserar med Sverigedemokraterna är nazister. Däremot stödjer de en organisation med nazistisk bakgrund. En av deras frontfigur...

Av Bengt Pantzare - 17 april 2014 19:02

FÖRDJUPAD UTVECKLINGSPLAN FÖR NORDANSTIGSKOMMUN – GNARP sammanställt av B Pantzare, mars -14   BakgrundUndertecknad har ombetts att ingå i en tillfällig fullmäktigeberedning för att revidera den kommunala översiktsplanen. De, icke poli...

Ovido - Quiz & Flashcards