Alla inlägg den 2 mars 2010

Av Bengt Pantzare - 2 mars 2010 19:04

En stor grupp med strateger och planerare i Nordanstig kom på den lysande idén att nyttja det, numera, internationellt kända vargdistriktet och varumärket Onaturligt Naturliga Vargbefriade Nordanstig inom EKO-turism.


Konceptet blev vargsafaris i Nordanstig där gästerna fick möjlighet att nedlägga varg varvid kommunens handläggningspersonal transporterade bestarna till rätt sida av kommungränsen.


Politikerna gladdes åt möjigheten i att tjäna pengar och samtidigt effektuera de kommunala besluten.


Således bussades jägarna ut från högkvarteret i Bergsjö till närliggande kommungränser och utrustades med låghastighetsgevär där kulorna bytts ut mot ampuller innehållande sömnmedel.


En mängd problem och förvecklingar uppstod då tillgången på varg visade sig vara ytterst begränsad vilket ledde till irritation bland de kontinentala gästerna. I första besöksgruppen anmälde spanjorer arrangören till EU:s marknadsdomstol där det hävdades att de fått utfästelser om att få skjuta varg. Under fem dagars jakt hade de inte ens sett en vargskit vilket var ytterst upprörande.


En Illusionsgrupp i Nordanstig kommer på idén att släppa lös en flock älghundar inför nästa besöksgrupp. Hundarna hade prepareras för att likna varg. Svansarna fixerades utefter en vargformad stålsträng för att ge besökarna illusionen om att varg verkligen finns.

Steget behöver inte vara alltför långt från en vision till en illusion.


En katolsk vargjägare blir dock upprörd och hävdar att vargarna i Nordanstig måste vara ytterst fjolliga till sin läggning. Det visade sig att en av de vargprepareade gråhundarnas svansfixation hade lossnat. Gråhunden sprang glatt fram till jägarna med vargolik knorr på svansen. Den katolske jägaren hävdade han minsann ville jaga äkta machoistiska vargar och inte nån fjollig och vänlig varg med svansknorr.


En kvasiintellektuell rödhårig djurrättsaktivist anmäler den jävla Italienaren till Diskrimineringsombudsmannen. I slutet av skrivelsen uttrycks det bisarra i att inte acceptera vargar med en mjukare och mer feminin läggning. Och då spelar det ingen roll om det är en äkta varg eller en illusionistisk varg.


En sak ska kontinenten veta och det är att i Nordanstig är vi minsann naturliga och toleranta.


Och så undrar du vad jag försöker att travestera kring med nedanstående låtval.

Ja, jag tycker att det är långsökt, men ta inte några beslut kring frågor där - hatten blir alltför stor i förhållande till huvudet. Kanske likt rådet i låtens slutrefräng till myran - att aldrig brottas med ett TOY.




Ovido - Quiz & Flashcards