Alla inlägg den 6 juni 2010

Av Bengt Pantzare - 6 juni 2010 23:01

Ingen av de 14 sökande till tjänsten som internkontrollant i Nordanstigs kommun ansågs vara tillräckligt kompetent.


En kompetent och oberoende tjänsteutövare är medveten om att en av framgångsfaktorerna för en effektiv organisation är korta- och snabba beslutsvägar.


En sådan skulle omedelbart reagera över skolornas organisation.


Läraren kommunicerar med rektorn som gör det med skolchefen som, i sin tur, för det vidare till förvaltningschefen som slutligen informerar kommunchefen. Därefter utgår direktiv från kommunchefen till förvaltningschefen och vidare till skolchefen ……. Ojoj ….. till rektorn och slutligen till läraren…


Det blir TIO steg från början till slut!!!!!!!!!


Och mellan de, ur kommunalt perpektiv, oprioriterade skolfrågorna så ska man hinna med att avhandla kärnverksamheter som vargarnas vara eller inte.


Inom idrotten söker vi alltid de kortaste uppspelsvägarna för att vinna tid för avgörande moment och det gör även smarta organisationer.


Då undrar jag om de som skapat denna, såkallade, organisation verkligen har en tillräckligt stor mössa för att bedöma kompetensen hos en internkontrollant.


Risken finns att organisationsskaparna egentligen söker en jubelidiot till tjänsten.


Nej, jag har genomskådat den här lustifikationen. Det slutna sällskapet vill absolut inte ha en oberoende hårding som pekar på den kostsamt ineffektiva organisationen.


Ingen blir anställd eller så blir det en vänskapsrekrytering. Även om ambitionen kan vara hög så sluter det då nog som för myran som stötte på ett TOY i slutet av mitt hänvisande musikaliska stycke. Visan slutar tragiskt då myran fastnar i degen och dör - nej - brottas aldrig med ett TOY.


Ovido - Quiz & Flashcards