Alla inlägg den 19 april 2011

Av Bengt Pantzare - 19 april 2011 21:53

På jobbet får jag en del frågor om träning för att gå ner i vikt och därför vill jag förklara följande om sambandet mellan styrketräning, viktnedgång och stavgång.


Stavarna blir en förlängning av armarna och plötsligt börjar kroppen att arbeta som om du gick på alla fyra . Har du styrketränat skuldror, rygg och mage så kräver musklerna mer energi och den hämtas då ifrån fettet. På olika sätt frigörs fettet till syror som förbränns i musklerna, är de starkare så förbränner de mer energi.


Du kan likna det med förbränningen i en bilmotor. Är motorn starkare och du kopplar i fyrhjulsdriften så ökar åtgången av bränsle.


Beträffande all kostrådgivning har jag dragit följande slutsats: Då alla auktoriteter tycks vara oense så är en sak solklar – nämligen – att ingen vet vad som är effektivast. Jag brukar hänvisa till tallriksmodellen.


Du behöver alls inte träna i vårat – självkostnadsgym – vi kan lära dig att träna enbart med din kroppstyngd.


Nu kommer den dolda reklamen :-)


Jättebra med läkarmottagning i Gnarp och du har även fortsättningsvis lagstadgad rätt att välja din lokala sjukgymnast om du föredrar det. Du är inte tvingad att uppsöka läkarmottagningens delägare för behandling.


Ni behöver inte behärska engelska för att förstå instruktionsvideon:










Ovido - Quiz & Flashcards