Direktlänk till inlägg 23 juli 2009

Skitbloggen - är bloggen för de lättlurade

Av Bengt Pantzare - 23 juli 2009 01:44

I natt besannades min stora dröm – men lyckligtvis bara i  min dröm.


Jag fick nämligen ett konsultuppdrag för den kommunala näringslivsutvecklingens fromma. Äntligen hade nån fattat att utvecklingen måste vara flexibel och drivas aktivt. Det funkar inte så bra att ägna sig åt långbänksvisionerande över tio år, det var den nya insikten.


Sagt och gjort, vi drev igenom följande åtgärdsplaner under en odemokratiskt kort tid:


Kommunalskatten sänktes till 10 procent för de med årsinkomster över 12 miljoner. Incitamentet var att 12-taggarnas religion är att betala så lite skatt som möjligt.

Strategin blev en sk. femetta då landets mest snikna överklass flyttade hit. Stimulansåtgärden fick kommunens ekonomiansvariga att bada i pengar.


Tolvtaggarna köpte upp merparten av de lediga fastigheterna i Nordanstig.

Någon kom även på idén att instifta ett pris, nämligen: Årets fastighetsförbättrare.

Effekten blev att det uppstod ett race bland 12-taggarna ty alla ville ha trofén. Tävlingen gav upphov till en kollosal efterfrågan av hantverkare och dessutom bidrog allt detta till att ett nytt byggvaruhus uppfördes intill E4:an.


Ingen av dem vann för det gjorde nämligen Innergårn i Grängsjö. De hade inte byggt någon helikopterplatta på tomten och någon begåvad i juryn uttryckte de förlösande orden att; -vi måste värna om det genuina i vår lilla kommun.


Ett annat genidrag var att det bildades en fond där medel avsattes för att stimulera ungarna till att plugga. Varenda kille som gick ut nian med +200 poäng fick välja mellan en fyrhjulig motorcykel och en scooter och tjejerna fick ett internationellt ticket-set för att resa ut och vidga sina vyer.


Förbehållet var dock att de skulle genomgå kursen: Gör Dig själv – var Dig själv samt att de aldrig mer skulle besöka eller plagiera LolitaBellas ytligt vardagligt meningslösa betraktelser.


Effekten blev över förväntan och Skolverket pekade på Nordanstig som framtidens kunskapscenter.


Givetvis så hade vi även ett bedrägligt uppsåt. Vi övertalade några fotochickistiska tjejer med färgat hår, bombastiska byster samt putande läppar att ställa upp med sina excentriska attribut.


De fotograferades och vi hyrde in en spökskrivare med beteendevetenskaplig kunskap. Skrivaren lyckades lura 70 procent av landets ungdomar att besöka sajten. Spöket fick inte skriva alltför begåvat och innehållet fick vara mer ytligt än djupt. Stavfel och grammatiska fel var legalt.


Den stora sensationen var att spökskrivaren lyckades med konststycket att skapa ett stort intresse där hon även beskrev sina dagliga tarmtömningar. Där angavs såväl konsistens som mängd med tillhörade dagliga fotografier för att framhäva nyanserna av den vardagliga skiten.

Ämnet fick kultstatus och landets alla LolitaBellor plagierade konceptet – och ingen använde, någonsin, uttrycket SKITBLOGG.


På detta sätt skapades en ny företagsamhet – ty ibland är det tillåtet att slå mynt av det tveksamt innehållsrika.


Leastadianismen fick sitt fotfäste i Gnarp. En rekryteringskampanj i Karesuando blev framgångsrik vilket bidrog till en ökad inflyttning från landets norra regioner.

Någon hade insett att det var rätt målgrupp för inhämtande av statliga medel.

Familjeplanering är nämligen inte Laestadianismens starkaste gren. Preventiva skydd, i alla dess former, betraktas som en synd ty varje nytt barn är Guds gåva.


Fyra dygn per år planerades det för, strypt elförsörjning, och i maskopi med handeln tog kondomerna slut just de dygnen.


Som ni förstår så stegrades nativiteten i Nordanstig med toppar fyra gånger årligen.


Wahlmans tyger fick en ökad omsättning då kvinnorna själva sydde sina långa kjolar och varje annan form av estetisk utsmyckning betraktades som synd. Försäljningen av gardintyger minskade dock då gardiner benämns som – Djävulens kjolar.


Det uppstod vissa spänningar då KD arrangerade sina kvinnoestetiska arrangemang i Gnarpsviljan. Detta ansågs som ogudaktigt och angränsade till det perversa av de nyinflyttade.


De Laestadianism männen var dock inte mer än män. Detta uppmärksammades när olycksfallsstatistiken visade att cykelolyckorna ökade för, inflyttade, äldre medelålders män efter Bergevägen. Ty de var helt ovana att se så många kvinnor i figursydda kläder med sensuell makeup vid högmässotid.


Utvärderingen visade att skatteintäkterna, inflyttningen och studieresultaten samt att IT-företagsamheten ökade.


Merparten av landets kommuner, trossamfund, politiska partier, universitetsfakulteter och landets LolitaBellor önskade att ta del av det nya framångskonceptet.


Barriärerna mellan det mer fåfänga samfundet och det asketiska löstes upp alltmer med en ökad tolerans och förståelse. Nativiteten ökade ytterligare och det älskades och sjöngs i varje buske.


En stor mängd nya konstellationer kunde iakttas när det dansades, vilt och glatt, framför scenen i samband med MidSwede Nats.


En vältalig inflyttad Buddist från Tibet hade skapat ytterligare ett samfund som utgick ifrån människans godhet och mindre från dess dubbelmoralistiska attribut.


Tolerans blev det mest använda ordet i Nordanstig – toleransens kommun blev ett begrepp i Sverige.


Bastulokalerna i Gällsta och Gränsfors blev populära utflycktsmål bland adeln i den Skandinaviska gay-kulturen.


Under hela processen skapades även en nytt icke partipolitiskt synsätt.


Ett parti såg till att saker och ting genomfördes. Den andra bidrog inte med så mycket men iakttog förloppet med intresse. Det tredje undrade vad det var som hade hänt – när allt det redan hade förändrats.


Och om nån jävel inte kände utav kreativitetens stormande vindar så utgick utropet från de nylurade och frälstes minareter – lägg dig på spikmattan så löses alla problem.


Halleluja och tamefan så de svängde.





 
 
Ingen bild

Kröpen

23 juli 2009 05:01

Jättebra! Flera av punkterna skulle verkligen funka. Kanon!!:)
Ska läsa det igen sen. Måste cykla på T-vik.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt Pantzare - 7 november 2015 13:43

Staten genom Rosengren var skickliga säljare. När jag ägde Televerket övertalades jag att köpa firman....... en gång till.   Fan ta, den som introducerade Ivar-Lo och och ingav mig tron att alla efterkommande ministrar till Gunnar Sträng skulle v...

Av Bengt Pantzare - 17 april 2015 22:03

Till läsare utanför Nordanstig(inkluderande släkten)meddelas att Pantzare lever och känner sig vital samt icke politiskt/troende. Farsan Henning, 89 i maj, kör bil, klättrar upp på stugtaket i Jukkasjärvi och sotar skorstenen samt provocerar grannarn...

Av Bengt Pantzare - 22 augusti 2014 16:42

Lyssnar till frälsarlåten ”Railway to Heaven” och kommer på hur vi anlägger bostadsområdet Solkurvan i Gnarps sjöstad.   När Sveriges längsta järnvägskurva gjort sitt bygger vi om avlagda järnvagsvagnar till lägenheter, eller om vi by...

Av Bengt Pantzare - 21 augusti 2014 19:33

Varför engagera sig i en lokal diskussion angående flyktingar, tänker jag?   Jag tror inte att alla på min ort som sympatiserar med Sverigedemokraterna är nazister. Däremot stödjer de en organisation med nazistisk bakgrund. En av deras frontfigur...

Av Bengt Pantzare - 17 april 2014 19:02

FÖRDJUPAD UTVECKLINGSPLAN FÖR NORDANSTIGSKOMMUN – GNARP sammanställt av B Pantzare, mars -14   BakgrundUndertecknad har ombetts att ingå i en tillfällig fullmäktigeberedning för att revidera den kommunala översiktsplanen. De, icke poli...

Ovido - Quiz & Flashcards