Alla inlägg den 1 april 2010

Av Bengt Pantzare - 1 april 2010 15:14

Gnarpsviljan stänger efter årssiktet 2010/11. Friskolekoncernen PreOlympia lägger ett bud på sporthallen och skolan. Friskolan etablerar sig i Sundsvall och avser att öppna en filial i Gnarp. Koncernen låter meddela att satsningen är långsiktig och syftet med etableringen i Gnarp är att rekrytera till skolan i Sundsvall.


Koncernen samarbetar med Gällska IK varvid ishallen flyttas i anslutning till sporthallen. Då byggnadsarbetena inleds i augusti så stänger Gnarpsviljan och öppnar anläggningen återigen till augusti 2011.


PreOlympia har även lagt anbud på delar av vården för tungt kriminella. Koncernen avser att inleda outsourcing av personer dömda för våldsbrott till Burma och yttre Kaukasus. Vården i de länderna blir betydligt lägre än det den svenska Kriminalvården kan erbjuda.


Då platser friställs inom kriminalvården kommer delar av äldreomsorgen att flyttas till fängelserna. De äldre boende anses får en bättre livskvalité. Då erbjuder PreOlympia åldringarna eget rum med näringsriktig mat lagad i anläggningarnas kök. Utöver detta får de träna på gym och arbeta med terapi för en ersättning motsvarande dagersättningen som de våldsdömda erbjuds.



Ovido - Quiz & Flashcards